Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.05.2011 19:49 - За религията, търпимостта.... и още нещо!
Автор: deli Категория: Новини   
Прочетен: 2323 Коментари: 4 Гласове:
3

Последна промяна: 20.05.2011 20:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доста хора от различни националности и религии живеят в България- това го знаем всички и сме "много толерантни" към тях. Явно тази толерантност накара днес активисти от АТАКА да влязат в сблъсък с мюсюлманите на традиционната им петъчна молитва.

Проблемът на Атака всъщност бил силния шум, който се чува от джамията по време на молитва- е нима няма законови и мирни средства за справяне с това... ?

Толкова много искаме да се правим на европейци, толкова сме горди какъв велик народ сме, а след такива прояви май показваме именно обратното- че в по-голямата си част сме непоправими шовинисти......  Ако потърсим в речника значението на думата "шовинизъм", като по поръчка излиза точното описание на хората, предизвикала днешния скандал:
"Шовинизмът е крайно и сляпо поддържане на собствената група, съчетано със злонамереност и омраза към съперничеща група."

Всички видяхме видео от мястото на събитието и всеки си има коментар за случилото се.... Мен лично много ме вълнува само един въпрос- кое е породило такава омраза и агресия в тези млади хора, кое ги е подтикнало към насилие??? Малко е притеснително, че 20-25 годишни момчета, които трябва да се забавляват и да се радват на младостта си, всъщност ходят напред- назад и леят омразата си чрез юмруци ......  Това ли е "бъдещето на нацията" ?

Всеки си има мнение по наболелите обществени въпроси, а демокрацията предполага да имаме възможност да изразим своето мнение. Но все пак редно ли е възмущението и неодобрението си да показваме чрез сила и унижение?
"За" или "против" приемането на Турция в ЕС; "за" или "против" мюсюлманите да се молят в центъра на София; "за" или "против" новините на турски език или участието на ДПС в политиката и в управлението на държавата- това са теми, по които много може да се говори и да се спори....... И все пак човекът е надарен със способността да разсъждава и всеки може да си състави собствено мнение, което никой няма право да оспорва и да се опитва да промени....

Има обаче неща, срещу което аз лично мога да се обявя твърдо "ПРОТИВ"- това са простотията, незачитането на човешките права, агресивното поведение и избиването на комплекси чрез насилие!!!image




Тагове:   атака,   бой,   джамия,   2005,


Гласувай:
4



1. therainss - На религиозен принцип и аз не търпя конфликти
20.05.2011 19:56
Обаче на етнически Българите сме най-дискриминирани в собствената си страна.
цитирай
2. deli - ......
20.05.2011 20:06
И все пак хиляди са начините да имаме тежест в собствената си страна и никой от тях не включва саморазправа и насилие... Лично мое мнение :)
цитирай
3. andrei - Мнение...
21.05.2011 08:22
Ако трябва да се протестира за шума от високоговорителите,
то протеста бе отправен на неправилният адрес.Защо не отправиха протеста си,включително и живеещите в района пред кметството,което е дало разрешението за използването на озвучаването.Не смятам,че хората отишли да се помолят са виновни за нещо.Сидеров и бандата му са ортодоксални атеисти и комунисти,платени от руското посолство и това е всеобщо известна истина.Докато не приемем нормално различията между българските граждани,ще сме на опашката на Европа и Света.България няма нужда от такива УРА "патриоти,които не зачитат,нито вяра,нито човешки права и свободи
цитирай
4. анонимен - Поздравления
21.05.2011 09:08
за позицията! Истината е, че думички като "толерантност" и "разбиране на различния" за голяма част от българите и най-вече по-младите, за съжаление, не означават нищо. Виждаме го дори и тук, в блога, при скандалите, които се въртят непрекъснато.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: deli
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 22351
Постинги: 4
Коментари: 6
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930